Направи си сам креативна закачалка от дървени щипки за пране.

Необходими материали

закачала-дървени-щипки-за-паране

Материалите, които ще са Ви нужни, за да изработите тази интересна закачалка за стена, са малко и се намират лесно, затова отидете до близкия магазин за домашни потреби и действайте!
1 брой тънка дъска 
Няколко дървени щипки за пране – сами решете колко да бъдат на брой
Бързо съхнещо лепило, подходящо за обработка на дървени материали
Четка за боядистване
Латексова боя
Самозалепващи стикери за прикрепяне към стената
Важно е да отбележим, че имате пълна свобода сами да изберете размера на дъската и щипките, както и цвета на дървото. За да се оцветят добре материалите, Ви съветваме да подберете светли тонове. Определете сами какви бои бихте искали да използвате.

Първа стъпка

закачала-дървени-щипки-за-паране

Започнете с боядисването на щипките, тъй като им е необходимо време, за да изсъхнат.
В конкретния случай, ние Ви предлагаме идея за боядисването на върховете на щипките – около 1/3 от дължината. Но не забравяйте, че можете сами да решите как да изглеждат. Ето още едно интересно предложение – ако са за детска стая, може да нарисувате малки звездички, сърчица и други фигурки, посредством перманентен маркер или боя, използвайки малка четчица. Позволете и на децата си да участват, те ще са очаровани от идеята!

Втора стъпка

закачала-дървени-щипки-за-паране

Поставете щипките на равномерно разстояние една от друга, без да ги залепвате. Това е необходимо, за да определите правилно дистанцията между тях, преди да е станало късно, тъй като лепилото е секундно, а и ще остави неприятни следи.
Важно – задължително започнете този процес, след като щипките са изсъхнали!

Трета стъпка

закачала-дървени-щипки-за-паране

Време е да залепите щипките. Покрийте цялата дължина на щипката с тънък слой лепило. Внимателно я позиционирайте обратно на мястото й, като внимавате да не я изкривите. Направете това с всички налични щипки и ги оставете настрана, за да изсъхнат. Прочетете инструкциите на лепилото, за да научите колко време ще отнеме това.

Четвърта стъпка

закачала-дървени-щипки-за-паране

Единственото, което Ви остана, е да залепите закачалката за стената. Използвайте самозалепващи стикери – продават се такива, специално пригодени за прикрепяне на закачалки и други подобни за стените. Бихте могли и да пробиете дупки и да закачите закачалката с пирони или куки, но определено лепенките са по-щадящ вариант. Постарайте се да използвате толкова стикери, че да постигнете пълна стабилност.
Последен съвет – избягвайте окачването на твърде тежки дрехи/предмети. Хавлиени кърпи за баня или кухня, леки детски дрешки, шалове, ръкавици, те са напълно подходящи варианти. А сега… поздравления! Вече си имате собствен уникален държач за стена, който освен практичен, представлява и една прекрасна декорация за дома Ви!