Какви са тенденциите в интериорния дизайн през 2017 г. и кои стилове ще са актуални?
За Винтидж стил, може много да се говори и да се представи в различни интерпретации. В индустриалния, се отнема конкретната индивидуалност, но се подчертава един силен и решителен характер. През 2017 година, предстои да видим завръщането на екзотиката, поднесена в богати цветове и текстури. В цветовата палитра доминира комбинация от черно и бяло, сиво и жълто и фино рафинирани тонове.

Винтидж стил

През 2017, видяхме тенденция в обзавеждането на интериора към завръщане на ретро стил, омекотен от свежи и нежни пастелни нюанси. Тази година тонът става по-решителен: менят се диапазони в цветната палитра от маслинено зелено до електриково синьо, от коралово морско до лимонено жълто. Всекидневната в ретро стил за 2017 година ще е весела и забавна, усещането ще е за екстравагантност, но и с щипка ирония.

Индустриален стил

Индустриалният стил какъвто го познавахме до вчера, сега отстъпва на индивидуалността, подчертава един опитен и утвърден характер. Да го наречем индустриален еклектик стил, в който обзавеждането е вдъхновено от комбинация на ретро проектиране в изоставена индустриална среда. Резултатът е смесица от шик и изтънченост, шедьовърна панорама от силни контрасти в материалите и цветовете използвани и преди, но сега с оптимизирана функционалност.

Модерна екзотика

В една от модните тенденции за 2017г. ще видим ефирното завръщане на екзотиката, която ще се прояви сред текстури и тъкани, в цветове и комбинации, вълнуващи и необичайни.
Комбинацията от черно и бяло, както беше споменато, ще бъде тенденцията на новата година: стил, който персонализира етно елементи, стил модерен, но подсилен от естествен чар изпъстрен в сложни тонове. Ефекта, от контрастни цветни ивици ще бъде уловен в разкрояването на килими, възглавници и завивки.

Скандинавско ретро

Скандинавският стил се утвърждава като тенденция за декора през 2017 г. Въпреки това, тук отново Винтидж стилът ще даде линията в съзвучие с новите тенденции. Естественият топъл цвят на бяло дърво, този път ще се смеси с деликатните нюанси на роза, злато и сребро. Околната среда ще бъде много шик!

Натурални мотиви

2017 ще бъде година на стабилна и вълнуваща среда в обзавеждането на офиса и дома. Изборът на цветова палитра ще варира между нюанси на грубия и естествен тон на земята, както и на деликатните пастелни акценти от природата. Употребата на натуралните цветове и материи ще бъдат фаворит в налагащия се еко стил.