Как да изберем коледни лампички за украса у дома

Коледа наближава. Всички започват да мислят върху въпроса “ Как да изберем коледни лампички за украса у дома?“

Традиционната украса на дома предполага поставяне на красиви коледни лампички, които да вдъхнат живот на домовете ни! Тези интересни декорации разполагат с пъстри цветове и множество режими на работа, така че да създават различни светлинни ефекти в помещенията. Предлагаме ви няколко интересни варианти за коледни лампички, както и техните предимства и недостатъци.

Вътрешните коледни лампички имат разнообразни екстри

Вътрешни коледни лампички

На пазара можете да откриете всякакви видове коледни лампички, включително и такива, които работят с батерии и издържат до около 6-8 часа. Независимо кои тип изберете, повечето варианти разполагат с множество цветове, режими на работа и дори опция за мелодии, които да създадат истинска вълшебна атмосфера в дневната. Ако според вас някои традиции могат да останат в миналото и търсите ефектни лампички за своето жилище, можете да изберете такива под формата на малки вълшебни топчета, ефектни крушки или пък тип завеса.

Външните коледни лампички не се плашат от студа

Външни коледни лампички

В двора пък поставете лампички тип висулки, с ефект на падащ сняг или създайте изумителна светеща пътека към дома си! И докато сме на темата осветление на двора, не можем да пропуснем видовете лампички, които са пригодени специално за поставяне отвън. Те са устойчиви на атмосферни влияния и излъчват по-ярка светлина, която да превърне пространството около къщата или терасата в приказна градина! Фантастично, нали?

Изумителен гирлянд от лампички с нажежаема жичка

гирлянд от лампички с нажежаема жичка

Коледните лампички с нажежаема жичка откриваме в почти всеки дом, основно заради тяхната достъпност и огромното разнообразие от форми и размери, в които се предлагат. Обикновено те са малки по размер и оформят красив гирлянд от светлини, създаващ невероятно празнично настроение. Този тип лампички са сравнително издръжливи и внасят традиционна нотка в коледната украса. При по-новите модели отпада и техният най-голям недостатък – днес, дори когато една лампичка изгори, другите продължават да светят.

Коледното LED осветление се отличава със завидна икономичност

 Коледно LED осветление

Ефектните LED лампички са устойчиви и тъй като не се загряват при продължителна работа, са практически безопасни за деца. При тях отново срещаме най-различни размери, форми и цветове, като този път обаче това ни струва по-скъпо в сравнение с други типове празнично осветление. И макар някои домакинства да продължават да се придържат към класическите лампички с нажежаема жичка, безспорно предимство на LED светлините е, че те са изключително икономични и намаляват в пъти разходите за ток, свързани с коледната украса.

Изумителни соларни лампички за вашата празнична градина

соларни лампички

Невероятен съвременен вариант, разработен с мисъл към опазване на природата, са соларните коледни лампички, които да поставите в двора и градината. Те са по-скъпи в сравнение с други видове, но пък са удачен вариант за зима като тази, в която можем да се радваме на много слънчеви лъчи. А вие бихте ли отделили по-голям бюджет за празнични светлини в името на опазването на околната среда?

Не правете компромис с качеството в името на по-ниската цена

Не правете компромис с качеството в името на по-ниската цена

За да бъдат празниците ви вълшебни, заложете на качествена коледна украса, която отговаря на всички критерии за безопасност. За нея трябва да получите гаранция за период от 1 месец до 2 години, както и подробно ръководство за употреба, което означава местата у дома, където не е подходящо поставянето на коледни лампички. И въпреки че цената често е определяща при избора на осветление, препоръчваме да не правите компромис с устойчивостта и сигурността на този тип декорации.